Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

Vår vegoutmärkelse

Sedan 2016 har Djurens Rätt Lund årligen delat ut en vegoutmärkelse till den restaurang, café eller motsvarande som under året visat framfötterna när det gäller att underlätta för allmänheten att göra djurvänliga val i vardagen.

Mottagare av utmärkelsen

2020

The Herbivore
På The Herbivore genomsyrar veganismens respekt och kärleksfullhet hela atmosfären och det är en plats där alla kan känna sig välkomna. Det är inte bara uppfinningsrikedomen och kreativiteten med mat och dryck som utmärker The Herbivore. Under pandemin har restaurangen lyckats bevara en känsla av närhet och gemenskap till gästerna tack vare den trevliga personalen.

Foto på Camilla von Haartman från The Herbivore, hållande en bukett blommor och vårt inramade vegopris

 


2019

The Herbivore
The Herbivore är en unik restaurang i Lund som övertygar de flesta om att vegansk mat varken är tråkig eller smaklös. Genom välkomponerade rätter och fantastiska smaker underlättar eldsjälarna bakom The Herbivore varje dag allt fler att göra djurvänliga val utan att behöva kompromissa. Här råder en härlig atmosfär som välkomnar både den redan frälsta och den som är redo att prova vego för första gången.

Foto på Camilla von Haartman och Nikki från The Herbivore tillsammans med Camilla Bergvall, förbundsordförande i Djurens Rätt

 


2018

Truefood
Truefood imponerade Lundaborna så snart de öppnade sina dörrar i januari 2018. Deras meny som består av växtbaserad comfort food håller en hög kvalitet oavsett om man är sugen på sallad, burgare eller mac’n’cheese. Ett trevligt bemötande och en trivsam miljö lockar kunder som sedan kan njuta av färg- och smakrik mat och ljuvliga bakverk.

 


2017

Ebbas Skafferi
Ebbas Skafferi har under året som gått utökat sitt veganska utbud markant och tagit till sig önskemål från Lundaborna. Detta har lett till en utökad meny med både läckra maträtter och smarriga bakverk. Genom detta initiativ gör Ebbas Skafferi det både lätt och gott för alla att välja veganskt.

Camilla von Haartman och Ionut Crovat från Ebbas Skafferi, samt Erik Anderberg från Djurens Rätt Lund
Camilla von Haartman och Ionut Crovat från Ebbas Skafferi, samt Erik Anderberg från Djurens Rätt Lund. Foto: Johan Nordström

 


2016

Cashew Vegan Kitchen
Cashew Vegan Kitchen har under året som gått placerat Lund på vegankartan. Genom hemlagade luncher lagade med en stor dos kärlek och med sina kreativa och smakrika sötsaker har de tagit både lundabor och besökare med storm. De har sannerligen gjort det både enkelt och till ett sant nöje att välja djurvänligt i vardagen.

Erik Andeberg, Ailham Vozzis och Aidah Samphanis på Djurens Rätt Lunds årsmöte
Erik Anderberg, Ailham Vozzis och Aidah Samphanis på Djurens Rätt Lunds årsmöte. Foto: Johan Nordström