Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt
30 april 2019 ,

Valborgsfirande i Stadsparken

Nu på Valborgsmässoafton firar tusentals människor vårens framfart i Stadsparken i Lund. För de djur som bor där är detta en mycket stressfylld och ansträngande dag och vi i Djurens Rätt Lund har under många år varit ute tillsammans med de andra funktionärerna och Polisen för att hindra att folk beter sig extra illa mot djuren. I år hade vi tyvärr inte möjlighet till detta, men om ni som kommer vara i Stadsparken ändå vill göra en insats, så är här några tips:

  1. Hjälp djuren att åter hamna i säkerhet. Djuren som bor i Stadsparken blir stressade av den höga musiken och de stora folkmassorna, så om de tar sig ut utanför säkerhetsstängslen som kommunen sätter upp, så kan de lätt hamna i situationer som de inte är rustade för. Hjälp dem gärna hitta tillbaka till säkerhet.
  2. Iakttag och rapportera, men ingrip inte. Om du ser att någon beter sig dåligt mot Stadsparkens djur, iakttag vad som sker och rapportera till funktionärer eller Polisen, men ingrip inte. Det kan nämligen försätta även dig i fara, för de flesta som gör hemska saker har nedsatt omdömesförmåga både genom att de tenderar eggas på av gruppen de befinner sig i och av att många är också så pass påverkade av alkohol att de inte bedömer situationer så som de brukar kunna. Detta kan alltså även innebära fara för dig.
  3. Plocka glas och släng i containrarna. Många tar med sig sin hund till firandet (vilket i sig tyvärr inte är bra, med tanke på ljudvolymen och hundars starka hörselförmåga) och krossat glas kan skära deras tassar. Ser du en glasflaska eller glasbitar, släng dem gärna i de containrar som kommunen har ställt fram.

Vill du vara med och arbeta som funktionär i Stadsparken under Valborg nästa år? Kontakta oss via Facebook eller mail (lund@djurensratt.se) och kom gärna på våra medlemsmöten som annonseras både på Facebook och via vår hemsida lund.djurensratt.se — vi hörs!

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.