Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

Truefood får Djurens Rätt Lunds vegoutmärkelse

Under Djurens Rätt Lunds årsmöte i lördags delades årets vegoutmärkelse ut. Priset, som delas ut årligen, går till den restaurang, det café eller motsvarande som under året har lett utvecklingen när det gäller att underlätta för lundabor att göra djurvänliga val i vardagen. År 2018 gick priset till Truefood.

  • Det gångna året har varit väldigt spännande för växtbaserade njutningar! Vi har tagit in nomineringar från Lundaborna om vilka som förtjänar VegoLund-utmärkelsen och juryn har aldrig haft ett så svårt val att göra som detta året. Det blev till slut Truefood som vann och de har under bara ett år blivit en oas för de som letar efter vegansk comfort food. Vi är väldigt glada över att kunna lyfta deras insatser med denna utmärkelsen, säger Lars Larsson, nytillträdd ordförande för avdelningen.

På årsmötet mottogs priset för Truefood av Monica Prentice och Houssam Kazna Katbe, som äger och driver caféet ihop.

  • Jag har alltid bjudit på vegansk mat och när jag lärde känna Houssam blev han också intresserad av det. Tillsammans startade vi en cateringverksamhet där vi serverade smörgåstårta med syrianska smaker. När vi såg att den perfekta lokalen var till uthyrning så satsade vi på att öppna ett café som har god vegansk mat. Vi är mycket hedrade av att ta emot detta pris och hoppas kunna fortsätta många år till, sa Monica Prentice.

Motiveringen till utmärkelsen:

Truefood imponerade Lundaborna så snart de öppnade sina dörrar i januari 2018. Deras meny som består av växtbaserad comfort food håller en hög kvalitet oavsett om man är sugen på sallad, burgare eller mac’n’cheese. Ett trevligt bemötande och en trivsam miljö lockar kunder som sedan kan njuta av färg- och smakrik mat och ljuvliga bakverk.

VegoLund:
För tre år sedan lanserades Djurens Rätt Lunds djurvänlig restaurangguide VegoLund där det nu listas över sjuttio restauranger och caféer i Lund som erbjuder veganska alternativ.
Se guiden här: vegolund.se

Pressrelease: 

https://via.tt.se/pressmeddelande/truefood-far-djurens-ratt-lunds-vegoutmarkelse

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.