Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

Allt fler bryr sig om djuren i Lund

Djurens Rätt, Sveriges största djurskydds- och djurrättsorganisation, ökar sitt medlemsantal i Lund med nästan 8 %. Organisationen i stort har ökat med 33 % under de senaste fem åren och djurrätt och veganism är frågor som engagerar över hela landet.

Under det gångna året växte Djurens Rätt totalt med omkring 2 600 medlemmar och vid årsskiftet 2016-2017 landade medlemssiffran på 42 478 medlemmar.

– ­Lundaborna är engagerade, det märks både i våra medlemssiffror och i vårt arbete för djuren. Som exempel kan nämnas vår framgång med att få kommunen att pynta djurvänligt till påsk, att se till att fåglarna får en lugn valborg i Stadsparken och att vi hjälpt till att underlätta djurvänliga val i vardagen genom vår restaurangguide VegoLund. Detta arbete hade inte vart möjligt utan våra medlemmar och aktiva som lägger både tid och pengar på att hjälpa djuren, säger Camilla Bergvall, ordförande i Djurens Rätt Lund.

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.